4 Eylül 2010 Cumartesi

Kitap Toplantısı:)

Ben ve çevremdeki yakın arkadaşlarım kitap okumayı çok sevdiğimizden, "Kitap ve Sanat Sevdalıları" adı altında bir grup kurduk. Şubat Ayından bu yana her ay bir kitap okuduk. Sonra kitapları tartışmak üzere bir araya geldik. Her buluşmada gruptaki kişiler, kitap ile olan duygularını ve düşüncelerini anlattı. Kendini hangi karaktere daha yakın hissediyorsa onu belirtti. En son buluşmamızı Nisan ayında yaptık. Nisan ayından sonra sınavlar, iş, koşuşturma derken Kepengleri indirdik ve yaz sezonu için iki kitap önerdik ve yazın onları okuduk. Eylül buluşmamızda yani dün akşam Tarçın Kokulu Kız ve birazda Muz Seslerini konuştuk. Tarçın Kokulu Kız'ı okurken, Gabriela ile ilgili fikirlerimi değiştirdim. Çünkü Arkadaşlarım benim bakmadığım bir pencerecen kızı tahlil ettiler ve bende onlara hak verdim. Ama yine de Malvina karakteri benim için çok özel:)) Dün akşam bir değişiklik yaptık ve Yeşim arkadaşımızın evinde toplandık. Genelde dışarda görüşmelerimiz yapardık. Bu sefer bir değişiklik oldu ve Yeşim arkadaşımız bizi evinde agırlamak istedi. Biz beş bayan tadına doyulmaz bir gece geçirdik. Bol sohbetli, bol yemekli ve bol kahkalı bir gece oldu:)) Bir dahaki görüşmemiz Ekimde olacak buluşmamızda "Yokyer" adlı kitabı okuyacağız:)

2 yorum:

  1. Buna bayılıyorum desem :) Hep bir kitap kulübümün olmasını istedim. Ama buna uygun arkadaşlarım olmadı. Ta ki yazın sonunda küçüklük arkadaşımla tekrar(artık sadece yazları annemin evinde yaşadığım için) samimi olana dek. Belki iki kişilik kitap kulübü olur mu diyeceksiniz fakat hiç olmamasından iyidir değil mi?
    Size de bol sohbetli toplantılar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar:)Bizim neredeyse 6 ay olacak, yaz dolasıyla ara vermiştik ama bu süre zarfında iki kitap okuduk. Kitap toplantılarının en güzel yanı, farklı düşüncelerin olması ve bunun da ister istemez karşı tarafta yaratmış olduğu değişim. Seninde böyle bir etkinlik içinde olmana çok sevindim. İnan çok güzel oluyor. Farkı zaman geçtikçe daha iyi anlıyor insan:) Size de iyi okumalar diliyorum. Sevgiler:)

    YanıtlaSil