8 Temmuz 2010 Perşembe

Remember Me

Yakın arkadaşım Çınla ile birlikte bu film daha vizyona girmeden aylar önce biliyorduk. Filmin bir an önce vizyona girmesini sabırsızlıkla bekliyorduk. Fakat filmin vizyonda olduğu tarihler bizim için çok yoğundu. Sınavlar için terler dökerken Remember Me filmini izleyemedik. Daha sonra çınla benden erken davranıp netten filmi izlemiş. Ben ise bu film için bir türlü fırsatını bulamadım. Bu akşam filmi izledim. Veeee filmden inanılmaz etkilendim. Teenager dönemlerimi geride bırakmış olduğumdan filmi Robert Pattinson için izlemedim. Twilight serisini de sadece kitaptaki Edward Cullen karakterine hayranlık duyduğumdan dolayı, film serisini bu yüzden heyecanla izledim. Ama Robert Pattinson'da bu kadar yakışıklı olmak zorunda mı?:)))

Filmin bir kere ismi bana çok hoş geldi. Herkes hayatında bu kelimeyi yaşamına giren herkese, içinden ya da dışında söyler, ya da söylemek ister. Hayatımıza giren bir sevgili, bir dost, bir arkadaş, bizden ayrılıp gittiğinde her zaman bizi hatırlamasını bekleriz. Karşımızdakini belki hatırlamak istemezken, kendimizin hatırlanmasınıı isteriz. Belki bu insanın doğasında olan bir şey. Belki de karşı tarafa mutlaka bir şeyler kattığımızı düşünerek, bizi asla unutamayacağını düşünürüz.

Filmden çok etkilendim. Gözyaşlarımla izledim. Uzun bir aradan sonra bir film için gözyaşı döktüm. Film duygusallığın yanı sıra, sosyolojik bir alt yapıyı da kendi içinde barındırıyor. Filmden aslında bahsetmek istemiyorum. Sadece filmi izleyin. Olaylar biraz yavaş aksa da sonuna kadar izleyin. Sezennnn sonuna kadar oku. Bak bu sefer sonunu yazmadımmm. Gözlerini açabilirsin:)) Sevgili dostum Sezen, benim farkımda olmadığım bir yönüme parmak bastı. Yazarken, olaya kendimi kaptırdığımdan bazı kitapların sonunu yazmışım. Kitap klubunun uyeleri olarak aynı kitapları okuduğumuzdan, yazdıklarımı fark edip beni uyardı. Buradan kendisine tesekkür ediyorum, ben farkına varmazdım çünkü:)) kendisine buradan kucak dolusu sevgiler. Bu sefer film ile ilgili bir şey yazmamamın nedeni ise, Filmin sihrinin bozulmasını istemiyorum. Biraz da sonunu yazarım diye kendimden korkuyorum.:)) Kısacası bu filmi mutlakaaaa izleyin.

3 yorum:

  1. çok güzel bir filmdi bir solukta izledim sonunda böyle bitecek bir son beklemiyordum ama harikaydı

    YanıtlaSil
  2. ben filmin sonunda ağladım zaten.

    YanıtlaSil
  3. Dediğiniz gibi yavaş akıyor film. Fakat sağlam bir sonu var. "Hayat işte" diyorsunuz ağlamanız bittiğinde.

    Sayenizde hatırladım :)

    YanıtlaSil