29 Ağustos 2010 Pazar

Eat, Pray, Love- Ye, Dua Et, Sev


Yazarın kendi yaşadıklarını anlattığı kitapta, bazı karakterlerin isimlerinin değişmesinin dışında kendi yaşamış olduğu öykülerden oluşmaktadır. İtalya, Hindistan ve Endonezya üçgeninde geçen kitap, buraları tanımamıza da olanak sağlıyor. Yazarın mekanları tasvir edişine, gitmiş olduğu yerlerin kültürünü yoğun olarak anlatması çok hoşuma gitti. İlerde bir gün, Güneydoğu Asya ülkelerine yolculuk yapmak istesem sanırım ilk durağım Endonezya olacak, tabi tsunami ve depremleri göz ardı edebilirsem:))

Kitabı geçen hafta aldım, fakat bugün bitirebildim. Çünkü geçen hafta çok yoğundum. Kitabın yeni kapaklı olanından aldım. Yeni kapakta Julia Roberts ve Javier Bardem'in fotosu var. Çünkü bu kitabın filmi de çekildi ve bu ay Amerika'da gösterime girdi. Bizde ise Ekim ayında vizyona gelecek. Kitabın fragmanını da izledim, çok beğendim.

Kitabın konusuna gelince; New york'ta yaşayan evli bir kadının, hayatında bazı şeylerin istediği gibi gitmemesinden ve bazı şeylerin tam olmamasından ve istediği hayatın bu olmadığından sikayet ederek, yaşamını değiştirmeye karar vermesiyle başlar. Eşinden boşanır, bu arada kendine bir sevgili bulur ve boşanma yüzünden elinde ne var ne yok kaybeder. Büyük bir bunalımdan kurtulmak için yolculuga çıkmaya karar verir. İlk durak İtalya'dır. Çünkü İtalyanca öğrenmek istemektedir. 3 ay burada kalır, İtalyan kültürüne alışır, yemeklerine bayılır ve tabi sonuç olarak kilo alır. İkinci durak Hindistan'dır. Aşram'a gider ve orada meditasyon nasıl yapılır onu öğrenir. Gurunun yardımıyla kendi iç dünyasına doğru yolculuk yapar ve ruhunu nasıl dinlendirebileceğini ve iç dünyasını keşfetmeyi öğrenir. Burada da 4 ay kalır. Sonraki durak Endonezya'dır. Bundan tam bir yıl önce buraya bir iş için geldiğinde kendisinin el falına bakan Şifacının dedikleri şimdiye kadar çıktığından, tekrardan şifacıyı görmeye gider. Onu bulur ve arkadaş olur. Endonezya'da hayatının aşkını bulur. Ve Hindistan'da arındırdığı ruhunu, Endonezya'da aşka bırakır:) Kitabı okurken çok eğlendim. Size de tavsiye ederim. Sevgiler

2 yorum:

  1. ah ah bir bulsam hemen okuyacagım bu aralar cok okunanlar arasında ama daha bızım eve tesrıf edemedıler

    YanıtlaSil
  2. ben sana veririm. Bugün alkımda gezerken bu kitabın ikinci serisini gördüm. En kısa zamanda onu da alacağım:)

    YanıtlaSil